Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde Lisans eğitimini 2005 yılında, Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde 2013 yılında, Sanatta Yeterlik Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümünde 2019 yılında tamamlamıştır.
2008–2010 yılları arasında Amerika’da Harvard Üniversitesinin Seramik Bölümünde hem Misafir öğrenci olarak hem de Uluslararası Misafir Sanatçı Programında seramik çalışmalarına devam etmiştir.
Ulusal ve uluslararası sergi-sempozyum-çalıştay ve bienallerde çalışmaları ile yer almış, dört kişisel seramik sergisi açmıştır. Romanya’da 5.si düzenlenen International Biennial of Miniature Arts Timisoara-Romania (BIAMT-2022)- Seramik alanında ödül almaya değer gösterilen “EN İYİ ESER” başta olmak üzere, 16. Altın Testi Seramik Yarışmasında Birincilik Ödülü, 2006 yılında Turgut Pura Vakfı Heykel Yarışmasında Mansiyon Ödülü, 2011 ve 2016’da düzenlenen 2. ve 5. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışmasında Mansiyon Ödülleri olmak üzere toplamda beş ödüle layık görülmüştür.
2006 yılında Gazi Üniversitesi Seramik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladığı akademik hayatına 2021 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi- Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Doçent olarak devam etmektedir.
Sanat yolu ile toplumsal farkındalık yaratmak üzere, çoğunlukla seramik enstalasyon olarak izleyici ile buluşan çalışmalarının özünde, toplumsal kimlik arayışında özgürlüğünün sınırlarını sorgulatmak istediği kadının, toplumdaki yeri sorgulanmaktadır.
İnsanın doğayı yok etmediği bir dünya anlayışının sorgulandığı son dönem çalışmalarında ise, doğanın yeniden doğumu için tohum kavramını irdelemektedir. Temsili “tohum” kavramı ile doğanın insan tarafından yok edilmesini sorgulayarak toplumsal farkındalık yaratmaya çalıştığı çalışmaları ile çorak ve bitkin bir dünyadan yeniden başlamayı insanlığa önermektir. Doğal yaşam alanlarının insan eliyle tahrip edildiği dünya için, yeni bir başlangıcın gerekli olduğunu sembolik olarak kullandığı tohumlar ile oluşan seramik çalışmalarını izleyiciye sunmaktadır.